Fiske

Vi har på gården 2 flotte laksestrekninger i Espedalselva som vi leier ut fiske på.
Espedalselva er en av de gode lakseelvene i Rogaland, men er nok fortsatt noe ukjent for mange. Det er ikke unormalt med storlakser!

Lokalisert i Forsand, Sandnes kommune. Forsand er nok kjent for Prekestolen og Kjerag. Elva renner ut i Høgsfjorden, ved Helle.

Vald / sone 05: 
Den lengste strekningen på ca 1500m. En variert strekning som innbyr til alle varianter av laksefiske, flue, mark, sluk, wobbler, spinner osv. i flotte naturomgivelser. En variert strekning med rolige høler, kraftigere stryk og mer fossepregede stryk. Mange gode fiskeplasser, nærmest uansett vannstand.
Vi har 4 fiskestenger på utleie her, samt en hytte som kan leies.

Vald / sone 06: 
Strekning på ca 700m. En kortere strekning, men allikevel med noen flotte fiskeplasser her og. Variert, med noen flotte fluehøler, samt kraftigere stryk som ved mindre vann i elva kan passe fint med flue også her, og med høyere vannstand så passer kanskje kraftigere redskap bedre. Passer da godt med mark/sluk/spinner og flue.
Vi har 2 stenger på utleie her, samt mulighet for å leie en en tre-lavvo med 2 sengeplasser og en utestue på samme platting. Fint tilbaketrukket på oversiden av veien, like ved elva.

Felles regler for begge strekninger, som og er felles for hele Espedalselva.
Fiske er stengt(fredet) mandag-onsdag.
Fiskekort selges for torsdag-søndag.

Ang lavvoen kan den leies for overnatting for de som også kjøper dagskort. Da kan du komme kvelden før og overnatte til neste dag og være uthvilt til fiske om morgenen. Kan være greit å ha mulighet for å trekke seg litt tilbake for å slappe av mellom øktene òg.
I tillegg kan den òg leies utenom fiskedager og utenfor sesong for de som vil ha seg en kjekk tur i området som alternativ til camping(se link til kontaktskjema nederst på siden her for spørsmål).

Gode turmuligheter rett i nærområdet(kommunen).

Fiskekortsalg 2022 starter 1 april 19:00 på Elveguiden.no

Link til Vald 05

Link til Vald 06

Her kan du se litt bilder fra elva. Link

Lurer du på hva laksen veier ? Tabelloversikt her.

Kontakt:

Send oss en epost via «kontakt oss«