Værstasjon

Med litt interesse for å følge med på været så har jeg hatt flere varianter av værstasjoner siste 10 årene.
Begynte med noen billige enkle varianter med nærmest bare utendørs temperatur/fuktighetsmåling, via et forsøk på å sette sammen selv en «avansert» 1wire sak som aldri kom lenger enn testbenken… Via mer komplette varianter med regnmåler, vindmåler, barometer etc utendørs. Men var alltids noe som feilet etter en tid, middelmådig nøyaktighet osv.
Til slutt endte jeg på den som er montert nå, en trådløs Davis Vantage Pro II plus. Denne typen er vel regnet for å være i toppsjiktet av «pro-amatør modellene».
Svært stabil og nøyaktig go-sak. Har fungert smertefritt siden 2013. Denne er tilkoblet en PC som kjører WeatherDisplay software for logging og overføring til webside via presentasjonsløsningen WeatherDisplay Live.
WeatherDisplay Live har en «bakdel», at den krever Flash-støtte i nettleseren…
I disse Ipad/Iphone tider så fungerer dette ikke så bra..
For å omgå dette problemet kjører jeg også en annen liten løsning IWDL(iPhone Weather Display Live) som er en enkel løsning som kjører i nettleseren basert på data fra Weather Display på samme måte som WeatherDisplay Live. Nå kommer også vanntemperaturen i elva med på denne løsningen.
Nå sist fant jeg en ny nettsideversjon som virker til å fungere veldig bra, og som ikke krever Flash. Weather34.

Værstasjonen består idag av vindmåler, vindretning, regnmåler, utetemperaturmåler, barometertrykk, luftfuktighet, samt en ekstra temperaturmåler fra Davis i elva(vises over som «Extra #1» ).

Link til Weather34
Link til WeatherDisplay Live (krever Flash)
Link til FreshWDL (javascript basert som støttes av de fleste)
Link til IWDL (enklere visning som ikke krever Flash)